top of page
taking%20a%20picture%20of%20hanging%20li

מאמרים

חמישה טיפים זהב למציאת השוכרים הנכונים


בתור חברת ניהול נכסים, לאחר שאנחנו רוכשים דירה עבור משקיע שלנו, אנחנו מפרסמים אותה להשכרה בכדי לאתר את השוכרים האופטימליים.


כמעט תמיד המשקיע פונה אלינו בשאלה: אילו שוכרים כדאי להכניס? סטודנטים או זוגות? גבר או אישה? משפחה או שותפים?


אין ספק שכל בעל דירה רוצה למצוא שוכרים טובים לדירה שלו, שישלמו בזמן, ידאגו לדירה שלו, ישארו לטווח רחוק ויספקו לו יציבות.


אבל בחירת דייר זה לא תמיד סיפור כל כך פשוט, במיוחד כשמשקיעים מרחוק ולא כל כך מכירים את התרבות והמקום. לכן החלטנו לכתוב את המאמר הזה ובו 5 טיפים שיעזרו לכם לוודא שאתם בוחרים בשוכר הנכון לגור בנכס שרכשתם להשקעה:


1 - היתרון היחסי של האיזור


האם יש אוניברסיטאות גדולות באיזור? האם יש מרכז עסקים, בתי משפט, משרדים ממשליים? האם יש חיי לילה סוערים? ברגע שתבינו את היתרון היחסי של האיזור שאתם משקיעים בו, תוכלו לנצל אותו כמנוע לשימור הדייר לטווח ארוך ובשכירות טובה. לדוג׳, משפחה שהכניסה ילדים לבתי ספר טובים באיזור, לא תמהר לעזוב את האיזור ואת הדירה וככל הנראה תשתדל לשמור על יציבות ארוכת שנים.


2 - החיסרון של האיזור


חשוב לא פחות ולעיתים אף יותר. לעיתים דייר שנראה לנו אופטימלי פשוט לא מתאים למקום. כשאנחנו בוחרים דיירים לדירות של המשקיעים שלנו אנחנו לא מסתכלים רק על האיכות של הדייר, אלא גם ההתאמה שלו למקום. אם תכניסו דייר מהמעמד הגבוה עם רכב יקר לשכונה בעייתית, הוא יעזוב אחרי הפעם השנייה שיפנצ׳רו לו את הגלגל או ישברו לו את המראה. אם תכניסו זוג צעיר שבדיוק התחתן לדירה במקום שאין בו חניה, אתם מסתכנים בעזיבה מוקדמת ברגע שהם יחליטו לקנות רכב ולא יוכלו להתמודד עם המחסור בחניה. אם תכניסו דייר מבוגר לאיזור רועש עם יותר מדי צעירים שמסתובבים ברחובות בלילות, הוא יברח אחרי כמה חודשים לפרבר שקט יותר.


3 - גובה שכר הדירה


כמובן שכולנו רוצים למקסם את ההשקעה שלנו ולקבל שכ״ד גבוה ותשואה יפה. הטעות הנפוצה פה היא כשמנסים למשוך את המחיר קצת מעבר לגבול, לדוגמא להשכיר דירה ב-450 אירו כשהיא צריכה להיות מושכרת ב-430 ולא יותר. במקרה הזה, במקום להשכיר את הדירה בתוך שבוע, ייקח לכם חודש במקרה הטוב (כבר כאן אתם בהפסד לעומת השכרה ב-430). בנוסף, אתם מכוונים לדיירים שאין להם ברירה, שלחוצים לצאת מחוזה אחר, שבדיוק עברו פרידה, שפונו מדירה אחרת... והדיירים האלה הם לא בוחרים בדירה שלכם, אלא הם בורחים אל הדירה שלכם, והם לא יישארו שם יותר מדי זמן. ולבסוף, אתם מסתכנים בזה שהדייר ירגיש ׳פראייר׳ - תחושה שאסור בחיים לתת לדייר שלנו להרגיש! אם הוא מרגיש פראייר, במקרה הטוב הוא יעזוב אחרי 8 חודשים במקום להישאר 3 שנים, ובמקרה הרע הוא ׳יתנקם׳ בדירה. התשואה שלכם תרד, כאב הראש שלכם יגדל, ולא עשינו בזה כלום!


4 - בדיקות וערבונות


חשוב חשוב חשוב! דבר ראשון, לא לוותר על בדיקת הדייר. לא להתבייש לבקש את דו״ח ההכנסות שלו מהשנה האחרונה או תלושי משכורת, לבדוק את הת״ז ומספר המס שלו, לוודא שיש לו עבודה יציבה שתאפשר לו לעמוד בתשלומי שכר הדירה. דבר שני, ערבונות. לערבונות יש כאן 2 כובעים. כובע ראשון - לספק לכם ביטחונות. כשאנחנו משכירים דירה עבור לקוח שלנו, אנחנו לוקחים חודשיים שכ״ד פיקדון מראש שמועבר ישירות לחשבון הבנק של הלקוח שלנו בעת חתימת החוזה ונשאר שם עד סיומו. הכובע השני הוא בחינת הדייר. האם לדייר יש מספיק חוסן כלכלי לשלם 2 חודשי שכירות פיקדון או שהוא חי מהיד לפה? וחשוב לא פחות - האם הדייר יודע שהוא עומד לשמור על הדירה ולעמוד בתנאי ההסכם ולכן לא מפחד לתת את הפיקדון?


5 - אל תמהרו!


כמובן שאנחנו רוצים להשכיר את הדירה שלנו כמה שיותר מהר ולהתחיל לקבל שכירות, אבל אל תתפתו לסגור עם הדייר הראשון שמעוניין רק כדי לסיים עם זה. בכל דירה שפרסמנו ללקוחות שלנו, היו לנו כמה דיירים שהיו מעוניינים להיכנס באופן מידי כבר בשבוע-שבועיים הראשונים. תנו לעצמכם להיות בעמדת בחירה. שווה להמתין עוד כמה ימים בודדים בשביל להכניס את הדייר הנכון.


6 - טיפ בונוס לסיום - תכבדו את הדייר שלכם!


גם הדייר המושלם יכול להפוך לדייר סיוט אם אתם לא מכבדים אותו ואת הנכס. אם אתם לא עונים לטלפונים וההודעות שלו באופן מידי כשהוא צריך אתכם, אם אתם לא מתקנים תקלות בסיסיות בבית שנמצאות תחת תחום אחריותכם, אם אתם לא הולכים לקראתו מדי פעם בדברים קטנים אם הוא מבקש...




93 views

Related Posts

See All

Comments


bottom of page